HT RahoitusHT Rahoitus
Soita (02) 762 7996Soita (02) 762 7996
YhteydenottopyyntöYhteydenottopyyntö
Aurinkoenergia

Aurinkolämmitys – uusiutuvaa energiaa

Aurinkolämmitys on edullinen tapa tuottaa lämmintä käyttövettä. Suomenkin olosuhteissa jopa 40–60 % lämpimästä käyttövedestä voidaan tuottaa aurinkoenergialla. Aurinkolämmitys ei ole riippuvainen auringon valosta vaan sen säteilystä.

 

Suomessa säteilyä riittää aurinkolämmön tuottamiseen helmikuusta marraskuuhun. Aurinkoenergian hyödyntäminen on luontoystävällinen tapa pienentää energialaskua.

 

Aurinkolämpöä saadaan, kun auringon säteily muutetaan lämmöksi aurinkokeräimissä, joissa pumpun avulla kierrätetään jäätymätöntä lämmönsiirtoliuosta. Aurinkokeräimessä lämmenneen nesteen lämpö siirretään lämmönvaihtimen välityksellä lämmönvaraajaan. Aurinkolämpöjärjestelmä kokonaisuudessaan koostuu aurinkokeräimistä, varaajasta, pumppu- ja ohjausyksiköstä sekä putkistosta.

Edulliset aurinkopaneelit mökille

Toinen vaihtoehto tuottaa energiaa auringon avulla on aurinkopaneeli, joka muuttaa auringon säteilyn suoraan sähköksi. Suomessa aurinko kannattaa valjastaa energiatuotantoon erityisesti mökillä tai muissa asunnoissa, joissa asutaan lähinnä kesäaikaan, sillä aurinkopaneeli on edullinen ratkaisu mökille. Ja uudet paneelit ovat tyylikkään näköisiä!

Edullinen tapa tuottaa runsaasti käyttövettä

Aurinkoenergialla voidaan tuottaa noin puolet lämpimän käyttöveden valmistamiseen tarvittavasta energiasta. Aurinkolämmitys voidaan liittää kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Kun aurinkolämmitys liitetään vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, jopa 25–35 % lämmitykseen tarvittavasta energiasta voidaan kattaa aurinkoenergialla.

Jäspi

Nibe

Onnline

Copyright HT-Asennus Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet