HT RahoitusHT Rahoitus
Soita (02) 762 7996Soita (02) 762 7996
YhteydenottopyyntöYhteydenottopyyntö
Aurinkosähkö

Aurinkosähkö – yhä kannattavampi valinta

Aurinkosähköjärjestelmien hinnat ovat laskeneet viimeisen kymmenen vuoden aikana ja parantaneet aurinkosähköjärjestelmän investoinnin/takaisinmaksuajan suhdetta. Kun auringon säteily on Suomessa vuositasolla lähes yhtä suurta kuin Keski-Euroopassa, suomalaisen energian hintataso on pysytellyt edullisena Keski-Euroopan sähköenergiaan nähden. Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja.

Valjastettua auringon säteilyenergiaa

Aurinkosähkön tuottaminen perustuu auringon säteilyenergian hyödyntämiseen. Auringonsäteilyn fotonit kuljettavat auringon säteilyenergiaa. Osuessaan aurinkokennoihin fotonit luovuttavat energiansa kennojen materiaalin elektroneille. Nämä fotoneilta energiaa saaneet elektronit muodostavat sähkövirran aurinkokennojen virtajohtimiin.

 

Aurinkopaneeli tuottaa tasasähköä, joka eroaa yleisessä sähköverkossa virtaavasta vaihtosähköstä. Kytkeydyttäessä yleiseen sähköverkkoon tarvitaan vaihtosuuntaaja eli invertteri tasasähkön muuntamiseksi vaihtosähköksi.

 

Aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä voidaan käyttää missä tahansa lämmityksen, valaistuksen, kodinkoneiden ja muiden sähköä käyttävien laitteiden virransyöttöön. Erityisesti sähköverkkoon kytketyillä järjestelmillä ei tehorajoitteita juuri ole; lähes kaikki kiinteistön tai pientalon sähköä käyttävät laitteet pääsevät hyötymään järjestelmästä sen tehosta riippumatta. Kuitenkin tällä hetkellä paras kannattavuus saavutetaan mitoitettaessa järjestelmä vastaamaan mahdollisimman hyvin rakennuksen käyttämää sähköenergian määrää, jolloin yleiseen sähköverkkoon myytävän energian määrä on vähäinen.

Copyright HT-Asennus Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet